LabSysWare Kft.

MicroTox CTM on-line toxicitás monitor

A készülék a MicroTox CTM  (Continous Toxicity Monitor) nevet kapta, és ellentétben s a versenytársakkal valóban folyamatos (10 másodpercenként megújuló) mérési eredményt szolgáltat.

Az analizátor un. “event monitor”, vagyis a toxikus hatás bekövetkeztének jelzésére szolgál. Működését leginkább a DeltaTox analizátor QTEST üzemmódjához lehetne hasonlítani.

Az analizátor rendkívül profi kialakítású, és igen jól áttekinthető. Működése egyszerű, karbantartási igénye kicsi. Az analizátorhoz a gyártó 3 db. fermentort biztosít, így a havi csere során sem kell a készülék szolgáltatását sokáig nélkülözni. A behelyezni kívánt új fermentorra fel kell szerelni a színkódolt csatlakozó csöveket, majd az egész egységet autoklávban fertőtleníteni kell. A kihűlt fermentort fel kell tölteni baktériummal (az egyik csatkazozón keresztül be kell injektálni a bacikat) majd szobahőmérsékleten tárolni a fermentort kb. 15-20 órán keresztül. Mindezek a műveletek a laborban is elvégezhetők, így a készüléknél már csak a fermentor cseréje, és a tápanyag beoldása zajlik.

E műveletek munkaigénye kb. 1-2 óra. (6 havonta szükséges még néhány cső cseréje is.)

A készülék ezután 30 napon keresztül képes mérési eredményeket, és a felhasználó által programozott határértékek túllépése esetén hibajelzést biztosítani. Programozott időközökben az analizátor vak mérést, pozitív standard mérését, illetve mosást, fertőtlenítést hajt végre.

A készülék opcióként alkalmassá tehető a belépő minta szűrésére, illetve a toxikusnak talált minta eltárolására is.

Prospektus letöltése

Írjon nekünk!