LabSysWare Kft.

SpectraStar

A Bran+Luebbe amerikai leányvállalata, a legjobb NIR-es szakértőket megnyerve a projekt számára, Unity Scientific Co. néven vállalatot alapított, és újraszervezte a gyártmányfejlesztést és a gyártást. Az ő termékük a SpectraStar 2400 RCD típusú készülék.

A SpectraStar 2400 valószínűleg a piacon kapható legkompaktabb NIR analizátor, alig nagyobb, mint egy hordozható tévékészülék. Ezt a drasztikus méretcsökkenést az alkalmazott újszerű elektronikai megoldások tették lehetővé. Az analizátort egy beépített nagy megbízhatóságú ipari PC vezérli, így rutin alkalmazásokban nincs szükség külső számítógép használatára. A készülék érintőképernyőről működtethető, de aki jobb szereti a hagyományos eszközöket, külső egeret és klaviatúrát is csatlakoztathat hozzá.

A SpectraStar 2400 készülék monokromátoros felépítésű, s így 1200 optikai adatból álló spektrum felvételére alkalmas. Egy spektrum rögzítése csak 8 másodpercig tart, de a stabilitás növelése érdekében a készülék a vizsgált anyag spektrumát többször is rögzíti a mérés során. A monokromátoros felépítés másik rendkívüli előnye, hogy derivatív matematikai eljárásokat is lehet a kalibrációs egyenletben alkalmazni, melyek jelentősen növelik az inhomogén anyagok vizsgálatának pontosságát és megbízhatóságát.

A SpectraStar 2400-as analizátor InGaAs érzékelője sokkal kevésbé érzékeny a minta hőmérsékleti változására, mint az e tartományban általában alkalmazott PbS detektorok.

A beépített számítógépen – természetesen előre telepített Windows-os környezetben – az InfoStar program nyújt segítséget a felhasználónak a kezelésben. A kalibrációkat a felhasználó, a ma a világon talán legszélesebb szolgáltatást nyújtó, „CalStar” nevű kalibrációs software segítségével dolgozhatja ki. Ez az intelligens software MLR és PLSR típusú kalibrációs modellek alkalmazását is támogatja. A program futtatható magán, a SpectraStar-on is, de egy üzemi készülék esetében érdemesebb a számításokat az adatok hálózaton történő átvitele után, egy külön gépen futtatni.

Részletek

Írjon nekünk!